Zeszyty branżowe są dokumentem opracowanym przez Administratora Systemu - Unię Producentów i Pracodawców Przemysłu Mięsnego. Zawierają pełny opis wymagań systemowych, które należy spełnić aby otrzymać Certyfikat QAFP.
Wykaz zeszytów branżowych Systemu QAFP

Wymagania systemowe:
Wymagania dla systemu QAFP - część ogólna. - Wyd. 6 z dnia 12.03.2021
Regulamin znaku towarowego gwarancyjnego Systemu Gwarantowanej Jakości Żywności QAFP - Wersja z dnia 14.12.2012
Akredytowane:
UWAGA!
Nowe wydanie zeszytu branżowego: Kulinare mięso wieprzowe. Wymagania produkcyjne i jakościowe. wyd. 7 z dnia 25.08.2025
Kulinarne mięso wieprzowe. Wymagania produkcyjne i jakościowe. - Wyd. 6 z dnia 12.03.2021
Wędliny. Wymagania produkcyjne i jakościowe. - Wyd. 5 z dnia 12.03.2021
Nieakredytowane:
Konserwy. Wymagania produkcyjne i jakościowe. - Wersja 1 z dnia 22.10.2014
Mięso mielone. Wymagania produkcyjne i jakościowe. - Wyd. 2 dnia 20.04.2020

