Strona wykorzystuje pliki cookies, jeśli wyrażasz zgodę na używanie cookies, zostaną one zapisane w pamięci twojej przeglądarki. W przypadku nie wyrażenia zgody nie jesteśmy w stanie zagwarantować pełnej funkcjonalności strony!
    sekretariat@agroeko.com.pl             666 338 204  
22 Kwi

 

Szanowni Państwo,

informujemy, że termin składania Rocznego Planu Produkcji na rok 2021 dla producentów ekologicznych został przedłużony do dnia 30 maja br.

Ponadto Roczny Plan Produkcji wystarczy wysłać do jednostki wyłącznie na maila: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript., nie ma potrzeby wysyłania Pocztą/ kurierem.

Dodatkowo informujemy, iż zamiast Rocznego Planu Produkcji można przesłać do jednostki Wniosek o przyznanie płatności na rok 2021 w formie elektronicznej (eWniosek składany do ARiMR), oczywiście można go wysłać wyłącznie drogą e-mailową.

08 Lut

 

Szanowni Państwo,

Mając na uwadze względy bezpieczeństwa, zdrowia pracowników spółki i ich rodzin, postanowiliśmy przejść na system pracy zdalnej. Infrastruktura informatyczna jednostki jest w pełni przygotowana na taką ewentualność, dlatego możemy zapewnić ciągłość i wysoką jakość świadczonych usług.

Jednocześnie, prosimy o wyrozumiałość i cierpliwość podczas kontaktu z Biurem.

 

W sytuacjach i sprawach pilnych prosimy o kontakt telefoniczny, w przypadku pozostałych spraw sugerujemy kontakt za pomocą poczty e-mail na adresy:

Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.,

Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript..

 

Pozdrawiamy, Zespół jednostki!

26 Sty

 

Szanowni Państwo,

Informujemy, że w związku z trwającym stanem zagrożenia epidemicznego do uzyskania certyfikatu Integrowanej Produkcji Roślin nie jest konieczne ukończenie stosownego szkolenia. Jednocześnie przypominamy, że termin składania zgłoszeń na bieżący rok upływa 1 marca dla roślin sadowniczych i jagodowych, a dla pozostałych – 30 dni przed siewem lub sadzeniem roślin.

 

Podstawa prawna:

Ustawa z dnia 2 marca 2020 r. o szczególnych rozwiązaniach związanych z zapobieganiem, przeciwdziałaniem i zwalczaniem COVID-19, innych chorób zakaźnych oraz wywołanych nimi sytuacji kryzysowych – artykuł 15zzzzy ust. 5.

20 Sty

 

Szanowni Państwo,

uprzejmie informujemy, że Komisja Europejska upubliczniła System Informacji na temat Etykietowania Żywności (FLIS).

FLIS zapewni przyjazne dla Państwa rozwiązanie informatyczne, umożliwiające użytkownikom wybór produktu żywnościowego, a następnie automatyczne pobieranie obowiązkowych informacji wynikających z przepisów UE w 23 językach UE. System zawiera również linki do odpowiednich przepisów prawnych i istniejących wytycznych. W sumie uwzględniono 87 różnych kategorii żywności i podano informacje z 39 rozporządzeń, 17 dyrektyw i 1 decyzji.

FLIS jest zgodny ze strategią Komisji Europejskiej dotyczącą lepszego stanowienia prawa, ponieważ upraszcza i ułatwia sprawne funkcjonowanie sektora spożywczego, w którym większość podmiotów stanowi Sektor Małych i Średnich Przedsiębiorstw. Ma na celu pomóc podmiotom działającym na rynku spożywczym (FBO) określić obowiązkowe oznaczenia, które powinny znajdować się na ich produktach. Ma na celu poprawę prawidłowego wdrażania odpowiednich przepisów przez podmioty prowadzące przedsiębiorstwa spożywcze oraz ułatwienie pracy krajowym organom kontrolnym. 

 

Dostęp do FLIS można uzyskać za pośrednictwem strony internetowej Komisji Europejskiej:

https://ec.europa.eu/food/safety/labelling_nutrition/food-labelling-information-system_en

 

System FLIS jest dostępny w języku polskim.

29 Gru

Szanowni Państwo,

 

Zapraszamy do zapoznania się z informacjami dotyczącymi wpływu wystąpienia Wielkiej Brytanii z Unii Europejskiej na import i eksport produktów ekologicznych: 

Informacje związane z Brexitem

 

22 Gru

 

Informujemy, że biuro jednostki będzie nieczynne w dniach 24.12.2020 r. oraz 31.12.2020 r.

 

Pozdrawiamy, Zespół jednostki!

 

02 Lis

 

Informujemy, że mając na uwadze względy bezpieczeństwa, zdrowia pracowników spółki i ich rodzin, pracujemy w systemie pracy hybrydowym.

 

Zapraszamy Państwa do kontaktu telefonicznego w sytuacjach i sprawach pilnych, w przypadku pozostałych spraw sugerujemy kontakt za pomocą poczty e-mail:

Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.,

Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript..

Pozdrawiamy, Zespół jednostki!

 

20 Paź

Szanowni Państwo,

Informujemy, iż został ogłoszony VI nabór wniosków o przyznanie pomocy w ramach poddziałania 3.1 „Wsparcie na przystępowanie do systemów jakości” objętego PROW na lata 2014-2020 

w ramach unijnych systemów jakości, tj.

  • gwarantowanych tradycyjnych specjalności;

  • chronionych nazw pochodzenia;

  • chronionych oznaczeń geograficznych;

  • rolnictwa ekologicznego;

  • ochrony nazw pochodzenia i oznaczeń geograficznych wyrobów winiarskich;

oraz krajowych systemów jakości, tj.

  • „Jakość Tradycja”;

  • „Quality Meat Program” (QMP);

  • „Quality Assurance for Food Products” – „Tuszki, elementy i mięso z kurczaka, indyka i młodej polskiej gęsi owsianej”;

  • „Quality Assurance for Food Products” – „Kulinarne mięso wieprzowe”;

  • „Quality Assurance for Food Products” – „Wędliny”;

  • Integrowana Produkcja Roślin (IP)

Termin składania wniosków: od 30 października 2020 r. do 3 grudnia 2020 r.

Wniosek o przyznanie pomocy składa się do dyrektora oddziału terenowego Krajowego Ośrodka Wsparcia Rolnictwa, właściwego ze względu na miejsce zamieszkania albo siedzibę wnioskodawcy.

Dodatkowe informacje znajdą Państwo na stronie WWW.

12 Sie

 

Szanowni Państwo,

Zapraszamy do zapoznania się z drugą częścią wywiadu z Prezesem Zarządu Centrum Jakości AgroEko Sp. z o.o.: 

"Proces kontroli polega na sprawdzeniu wszystkich etapów produkcji"

04 Sie

 

Szanowni Państwo,

Zapraszamy do zapoznania się z pierwszą częścią wywiadu z Prezesem Zarządu Centrum Jakości AgroEko Sp. z o.o.: 

”Konsumenci utożsamiają żywność ekologiczną z takimi cechami jak naturalność, świeżość, lokalność produkcji, wysoka jakość”

Back to top